Gemeente Nieuwegein Openbaar Domein

Werken bij een volwassen stad
Nieuwegein groeide in de afgelopen jaren van groeikern uit tot een volwassen stad. Dit stelt hoge eisen aan de
gemeentelijke organisatie. Deze uitdaging gaan we graag aan. We willen dat doen met mensen die bij ons passen.
Bent u - net als wij - ambitieus, toekomstgericht en flexibel dan nodigen we u van harte uit om onze vacatures te bekijken en vooral te reageren. Waarom? Dat vertellen we u graag.

Bouwen aan de stad
De stad Nieuwegein is één van de jongste steden van Nederland, maar heeft prachtige historische accenten. Er wonen 62.000 mensen. De stad is goed bereikbaar en heeft prima voorzieningen. Terwijl de lokale lasten één van de laatste van Nederland zijn. We werken voortdurend aan d verbetering van de stad. Zo bouwen we nu aan een nieuwe Binnenstad. Met als ware blikvanger het Stadshuis: het huis van de stad. Dit Stadshuis biedt vanaf november 2011 onderdak aan de gemeentelijke orgnasatie. Samen met onder meer de bibliotheek, het UWV Werkbedrijf, het Centrum van Beeldende Kunst en andere maatschappelijke organisaties en winkels.

Aansluiting Nieuwegeinse samenleving
De burger van Nieuwegein staat voor ons centraal. Daarom besteden we veel aandacht aan onze dienstverlening. En met succes, aangezien we nu tot de Top-10 van de jaarlijkse ranking van de Overheidsmonitor horen. Steeds meer producten zijn digitaal verkrijgbaar. Net als andere steden heeft Nieuwgein te maken met ingewikkelde maatschappelijke vraagstukken. Om hier een antwoord op te vinden, zoeken we nauwe aansluiting met de Nieuwegeinse samenleving. Daarvoor is een goede samenwerking met lokale partners noodzakelijk.

Wie zoeken wij
Wij zoeken collega´s die met bezieling in het leven staan en hart hebben voor mensen. Professionele collega´s met inlevingsvermogen, gezond verstand en vol initiatieven. Kijk verder op onze website en lees de vacatures. En zit er geen vacature bij die op het eeste oog bij u past, stuur dan een open sollicitatie.

Kijk ook eens op het Geheim van Nieuwegein. U vindt er onder meer foto´s, de Nieuwegeinse historische canon en Nieuwegeiners die vertellen over hún Geheim van Nieuwegein.Adviseur Civiele techniek & Adviseur Civieltechnische kunstwerken


Vaste baan, 36 uur, maximaal €4.494 (schaal 10)

De inrichting van een stad is bepalend voor de leefhaarheid ervan. Wil jij jouw civiel-technische kennis daarvoor inzetten bij een middelgrote, actieve stad die duurzaam denkt?

Wij zoeken twee adviseurs civiele techniek, waarvan één adviseur zich specifiek gaat richten op onze civieltechnische kunstwerken. We zijn benieuwd naar welke rol jouw voorkeur uitgaat. 

Adviseur Civiele techniek & Adviseur Civieltechnische kunstwerken

Wat ga je doen?

Je werkt aan de fysieke inrichting van de stad. Dat betekent:

 • maken van beheer- en onderhoudsprogramma’s voor wegen, straten en pleinen en civiele kunstwerken;
 • werkzaamheden integraal afstemmen met de collega’s van groen, verkeer, ov, civiele kunstwerken, wegen straten en pleinen en riolering; 
 • adviseren in projectgroepen voor nieuwe ontwikkelingen en bij reconstructie van wijken.

Een mooie, goed ingerichte stad

Bij de afdeling Openbaar Domein van de gemeente Nieuwegein werken we aan een mooie en leefbare openbare ruimte. De stad bestaat uit verschillende kernen, variërend van eeuwenoude dorpen tot hedendaagse bedrijventerreinen. Als adviseur civiele techniek zorg je dat beheer, onderhoud en vernieuwing van onze fysieke ruimte prima op orde is. Dat is erg afwisselend: vandaag gaat het om herstel van een oude kademuur, morgen over de consequenties van de verduurzaming van een woongebied en overmorgen over de herbestrating van de markt. Je onderhoudt contacten, beoordeelt voorstellen, maakt plannen en stemt af. Alle ruimte voor jouw professionele bijdrage! 

Als jij ervan houdt om samen aan een doel te werken en je wilt meedenken over de vraag hoe een stad optimaal kan worden ingericht, is dit voor jou een prachtige baan. 

Met wie ga je samenwerken?

In jouw team werken zo’n 25 collega’s aan de verschillende onderdelen van de openbare ruimte in Nieuwegein. In een open, laagdrempelige sfeer staan de collega’s altijd voor elkaar klaar. We vinden het belangrijk om het beste in mensen naar boven te halen. Zo kan iedereen zijn of haar talenten maximaal inzetten voor de stad, de organisatie, de afdeling en het team. 

Wat we van je vragen

Jij komt graag met goede ideeën en vindt het vanzelfsprekend om daar vervolgens ook verantwoordelijkheid voor te nemen. Je denkt graag buiten de gebaande paden en kunt goed samenwerken. Je weet dat jouw werk deel is van een groter geheel en dat je soms genoegen moet nemen met een compromis. Ook heb je:

 • een afgeronde hbo-opleiding civiele techniek;
 • ongeveer 3 jaar ervaring in het vakgebied, bij een gemeente of private organisatie;
 • zin om van Nieuwegein de beste gemeente van Nederland te maken.

Wil je bij ons aan de slag als adviseur Civiele techniek of adviseur Civieltechnische kunstwerken? Dan zijn we benieuwd naar jouw kennis en ervaring op dit aandachtsgebied. 

Wat wij bieden

Je gaat werken voor een veelzijdige stad. We zijn trots op onze historie, terwijl we de blik stevig op de toekomst richten. De organisatie staat open voor jouw ideeën en de lijnen zijn kort, ook richting de bestuurders. Dat zie je ook terug in ons moderne, open Stadshuis. Daar maken we graag een plek voor jou! Verder hebben we voor je:

 • een salaris van maximaal €4.494 bruto (schaal 10), bij een 36-urige werkweek en de mogelijkheid voor een arbeidsmarkttoelage;
 • direct na je proeftijd (2 maanden) een vaste aanstelling;
 • een professionele werkomgeving waar we aandacht hebben voor jouw persoonlijke ontwikkeling;
 • een Individueel Keuzebudget (IKB) van 17,05% van je bruto salaris dat je vrij kunt besteden aan de beschikbare doelen, passend bij jouw persoonlijke wensen;
 • prima secundaire arbeidsvoorwaarden;
 • invloed op je werktijden: parttime werken is mogelijk;
 • de mogelijkheid om thuis te werken (of op één van onze andere locaties).

Solliciteren?

We ontvangen graag je cv en (korte) motivatiebrief. 

Je kunt op deze vacature reageren tot en met donderdag 3 december 2020.

Meer weten?

Onze collega's vertellen je graag meer over de projecten van het Openbaar Domein: www.nieuwegein.nl/werkenbijod
Wil je eerst meer weten over deze functie? Stuur een WhatsApp-bericht naar Roelie Pol, afdelingshoofd, op (06) 22 94 68 41 of naar Jurgen Mulderij, teamleider Team Realisatie op (06) 11 83 54 14. 

Maatregelen coronavirus

De gemeente Nieuwegein volgt de richtlijnen van het Rijk en het RIVM om verspreiding van het coronavirus (COVID-19) tegen te gaan. Binnen deze kaders maken we afspraken over de sollicitatieprocedure waar we ons allemaal goed bij voelen. Dit kan betekenen dat het sollicitatiegesprek online wordt gevoerd of in een grote zaal in het Stadshuis. Solliciteer vooral op deze vacature. We verwelkomen je graag als nieuwe collega!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

 

 

 

 

 
 

Solliciteren ]   [ Afdrukken ]
Regio:
Utrecht

Vacaturetype / functietype:
Vast contract, onbepaalde tijd

Werkuren:
Fulltime

Werkdagen:
Dag

Sluitingsdatum:
04-12-2020

Startdatum:
02-11-2020

Locatie:
Gemeente Nieuwegein

[ Solliciteren ]

Contactpersonen:
Roelie Pol
tel.: (030) 607 1432

Company homepage:
http://www.nieuwegein.nl/