Gemeente Nieuwegein Openbaar Domein

Werken bij een volwassen stad
Nieuwegein groeide in de afgelopen jaren van groeikern uit tot een volwassen stad. Dit stelt hoge eisen aan de
gemeentelijke organisatie. Deze uitdaging gaan we graag aan. We willen dat doen met mensen die bij ons passen.
Bent u - net als wij - ambitieus, toekomstgericht en flexibel dan nodigen we u van harte uit om onze vacatures te bekijken en vooral te reageren. Waarom? Dat vertellen we u graag.

Bouwen aan de stad
De stad Nieuwegein is één van de jongste steden van Nederland, maar heeft prachtige historische accenten. Er wonen 62.000 mensen. De stad is goed bereikbaar en heeft prima voorzieningen. Terwijl de lokale lasten één van de laatste van Nederland zijn. We werken voortdurend aan d verbetering van de stad. Zo bouwen we nu aan een nieuwe Binnenstad. Met als ware blikvanger het Stadshuis: het huis van de stad. Dit Stadshuis biedt vanaf november 2011 onderdak aan de gemeentelijke orgnasatie. Samen met onder meer de bibliotheek, het UWV Werkbedrijf, het Centrum van Beeldende Kunst en andere maatschappelijke organisaties en winkels.

Aansluiting Nieuwegeinse samenleving
De burger van Nieuwegein staat voor ons centraal. Daarom besteden we veel aandacht aan onze dienstverlening. En met succes, aangezien we nu tot de Top-10 van de jaarlijkse ranking van de Overheidsmonitor horen. Steeds meer producten zijn digitaal verkrijgbaar. Net als andere steden heeft Nieuwgein te maken met ingewikkelde maatschappelijke vraagstukken. Om hier een antwoord op te vinden, zoeken we nauwe aansluiting met de Nieuwegeinse samenleving. Daarvoor is een goede samenwerking met lokale partners noodzakelijk.

Wie zoeken wij
Wij zoeken collega´s die met bezieling in het leven staan en hart hebben voor mensen. Professionele collega´s met inlevingsvermogen, gezond verstand en vol initiatieven. Kijk verder op onze website en lees de vacatures. En zit er geen vacature bij die op het eeste oog bij u past, stuur dan een open sollicitatie.

Kijk ook eens op het Geheim van Nieuwegein. U vindt er onder meer foto´s, de Nieuwegeinse historische canon en Nieuwegeiners die vertellen over hún Geheim van Nieuwegein.Adviseur Openbare verlichting


Vaste baan, 36 uur, maximaal €4.494 (schaal 10)

Goede openbare verlichting is onmisbaar voor de leefbaarheid en veiligheid in een stad. Wil jij jouw technische kennis daarvoor inzetten bij een middelgrote, actieve stad die duurzaam denkt? 

Adviseur Openbare verlichting

Wat ga je doen?

Je werkt aan duurzame openbare verlichting. Dat betekent:

 • adviseren bij projecten over nieuwe initiatieven;
 • adviseren over beheer en onderhoud;
 • afsluiten en onderhouden van contracten met externe partijen;
 • beoordelen en afgeven van vergunningen aan nutsbedrijven.

Een verlichte buitenruimte

Bij de afdeling Openbaar Domein van de gemeente Nieuwegein werken we aan een aantrekkelijke, bruikbare en veilige openbare ruimte. Goede verlichting speelt daarbij een belangrijke rol. Als adviseur Openbare verlichting krijg je te maken met alle aspecten die daarbij komen kijken. Je geeft advies aan je collega’s, maar ook aan bijvoorbeeld projectontwikkelaars en je bent nauw betrokken bij hun werkzaamheden. Je werkt samen met nutsbedrijven en zorgt dat de contracten die we met hen afsluiten niets aan duidelijkheid te wensen overlaten. We zijn altijd op zoek naar efficiënte, duurzame oplossingen en horen graag jouw ideeën daarover. 

Als jij een aanpakker bent, niet snel het overzicht verliest en het leuk vindt om met veel verschillende partijen te schakelen, is dit voor jou een prachtige baan. 

Met wie ga je samenwerken?

In jouw team werken zo’n 25 collega’s aan de verschillende onderdelen van de openbare ruimte in Nieuwegein. In een open, laagdrempelige sfeer staan de collega’s altijd voor elkaar klaar. We vinden het belangrijk om het beste in mensen naar boven te halen. Zo kan iedereen zijn of haar talenten maximaal inzetten voor de stad, de organisatie, de afdeling en het team. 

Wat we van je vragen

Jij komt graag met goede ideeën en vindt het vanzelfsprekend om daar vervolgens ook verantwoordelijkheid voor te nemen. Je denkt graag buiten de gebaande paden en kunt goed samenwerken met verschillende partners, denk aan collega’s en nutsbedrijven. Je geeft niet snel op, ook niet als dingen minder snel gaan dan je graag zou willen. Ook beschik je over:

 • een afgeronde hbo-opleiding civiele techniek of elektrotechniek;
 • zo’n 3 jaar ervaring op het vakgebied;
 • zin om van Nieuwegein de beste gemeente van Nederland te maken.

Wat wij bieden

Je gaat werken voor een veelzijdige stad. We zijn trots op onze historie, terwijl we de blik stevig op de toekomst richten. De organisatie staat open voor jouw ideeën en de lijnen zijn kort, ook richting de bestuurders. Dat zie je terug in ons moderne, open Stadshuis. Daar maken we graag een plek voor jou! Verder hebben we voor je:

 • een salaris van maximaal €4.494 bruto (schaal 10), bij een 36-urige werkweek en de mogelijkheid voor een arbeidsmarkttoelage;
 • direct na je proeftijd (2 maanden) een vaste aanstelling;
 • een professionele werkomgeving waar we aandacht hebben voor jouw persoonlijke ontwikkeling;
 • een Individueel Keuzebudget (IKB) van 17,05% van je bruto salaris dat je vrij kunt besteden aan de beschikbare doelen, passend bij jouw persoonlijke wensen;
 • prima secundaire arbeidsvoorwaarden;
 • invloed op je werktijden: parttime werken is mogelijk;
 • de mogelijkheid om thuis te werken (of op één van onze andere locaties).

Solliciteren?

We ontvangen graag je cv en (korte) motivatiebrief. 

Je kunt op deze vacature reageren tot en met donderdag 3 december 2020.

Meer weten?

Onze collega's vertellen je graag meer over de projecten van het Openbaar Domein: www.nieuwegein.nl/werkenbijod
Wil je eerst meer weten over deze functie? Stuur een WhatsApp-bericht naar Roelie Pol, afdelingshoofd, op (06) 22 94 68 41 of naar Jurgen Mulderij, teamleider Team Realisatie op (06) 11 83 54 14. 

Maatregelen coronavirus

De gemeente Nieuwegein volgt de richtlijnen van het Rijk en het RIVM om verspreiding van het coronavirus (COVID-19) tegen te gaan. Binnen deze kaders maken we afspraken over de sollicitatieprocedure waar we ons allemaal goed bij voelen. Dit kan betekenen dat het sollicitatiegesprek online wordt gevoerd of in een grote zaal in het Stadshuis. Solliciteer vooral op deze vacature. We verwelkomen je graag als nieuwe collega!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

 

 
 

Solliciteren ]   [ Afdrukken ]
Regio:
Utrecht

Vacaturetype / functietype:
Vast contract, onbepaalde tijd

Werkuren:
Fulltime

Werkdagen:
Dag

Sluitingsdatum:
04-12-2020

Startdatum:
02-11-2020

Locatie:
Gemeente Nieuwegein

[ Solliciteren ]

Contactpersonen:
Roelie Pol
tel.: (030) 607 1432

Company homepage:
http://www.nieuwegein.nl/