Gemeente Nieuwegein Openbaar Domein

Werken bij een volwassen stad
Nieuwegein groeide in de afgelopen jaren van groeikern uit tot een volwassen stad. Dit stelt hoge eisen aan de
gemeentelijke organisatie. Deze uitdaging gaan we graag aan. We willen dat doen met mensen die bij ons passen.
Bent u - net als wij - ambitieus, toekomstgericht en flexibel dan nodigen we u van harte uit om onze vacatures te bekijken en vooral te reageren. Waarom? Dat vertellen we u graag.

Bouwen aan de stad
De stad Nieuwegein is één van de jongste steden van Nederland, maar heeft prachtige historische accenten. Er wonen 62.000 mensen. De stad is goed bereikbaar en heeft prima voorzieningen. Terwijl de lokale lasten één van de laatste van Nederland zijn. We werken voortdurend aan d verbetering van de stad. Zo bouwen we nu aan een nieuwe Binnenstad. Met als ware blikvanger het Stadshuis: het huis van de stad. Dit Stadshuis biedt vanaf november 2011 onderdak aan de gemeentelijke orgnasatie. Samen met onder meer de bibliotheek, het UWV Werkbedrijf, het Centrum van Beeldende Kunst en andere maatschappelijke organisaties en winkels.

Aansluiting Nieuwegeinse samenleving
De burger van Nieuwegein staat voor ons centraal. Daarom besteden we veel aandacht aan onze dienstverlening. En met succes, aangezien we nu tot de Top-10 van de jaarlijkse ranking van de Overheidsmonitor horen. Steeds meer producten zijn digitaal verkrijgbaar. Net als andere steden heeft Nieuwgein te maken met ingewikkelde maatschappelijke vraagstukken. Om hier een antwoord op te vinden, zoeken we nauwe aansluiting met de Nieuwegeinse samenleving. Daarvoor is een goede samenwerking met lokale partners noodzakelijk.

Wie zoeken wij
Wij zoeken collega´s die met bezieling in het leven staan en hart hebben voor mensen. Professionele collega´s met inlevingsvermogen, gezond verstand en vol initiatieven. Kijk verder op onze website en lees de vacatures. En zit er geen vacature bij die op het eeste oog bij u past, stuur dan een open sollicitatie.

Kijk ook eens op het Geheim van Nieuwegein. U vindt er onder meer foto´s, de Nieuwegeinse historische canon en Nieuwegeiners die vertellen over hún Geheim van Nieuwegein.Ervaren Werkvoorbereider


Vaste vacature, 36 uur, schaal 10 

Met een integrale projectaanpak bouwen we samen aan het openbaar domein. Zorg jij voor een goede voorbereiding en uitvoering van onze projecten (o.a. wegen, waterhuishouding en groen)? 

Wat ga je doen?

Je coördineert onze integrale projecten binnen het Openbaar Domein. Dat betekent:

-      Procesmatig zorgdragen voor de voorbereiding en uitvoering van projecten;

-      Overzicht bewaken rondom alle lopende projecten en proactief actie ondernemen;

-      Aanvullende werkzaamheden uitvoeren, gericht op inkoop of applicatiebeheer.

Een integrale projectaanpak draagt optimaal bij aan onze stad

Met jouw brede ervaring in projectvoorbereiding en uitvoering, zie je het als een uitdaging om eindverantwoordelijk te zijn voor diverse projecten in de openbare ruimte. Soms ben je deelprojectleider, maar vaak richt jij je op de coördinatie van de projecten. Je maakt ontwerpen, contracten en de bijbehorende kostencalculaties. Ook stel je ,in overleg met de projectleider, (capaciteits)planningen op. 

Je gaat aan de slag met projecten op het brede vlak van de openbare ruimte. Wegen, groen, riolering en waterhuishouding; het komt allemaal voorbij in jouw dagelijkse werk. Dit maakt jouw werk enorm divers. Daarbij werk je samen met collega’s uit verschillende vakdisciplines, waardoor je jezelf en elkaar blijft verrassen met vernieuwende ideeën.    

Met wie ga je samenwerken?

In jouw team werken zo’n 25 collega’s aan de verschillende onderdelen van de openbare ruimte in Nieuwegein. In een open, laagdrempelige sfeer staan de collega’s altijd voor elkaar klaar. We vinden het belangrijk om het beste in mensen naar boven te halen. Zo kan iedereen zijn of haar talenten maximaal inzetten voor de stad, de organisatie, de afdeling en het team.

Wat neem je mee?

-      Een technische opleiding (bijvoorbeeld civiel en/of groentechniek) en hbo werk- en denkniveau;

-      Minimaal 5 jaar ervaring in een vergelijkbare functie;

-      Ervaring met geïntegreerde contracten, RAW-systematiek en Microstation;

-      Goede communicatieve vaardigheden (mondeling en schriftelijk) en een zeer accurate werkhouding.

In deze functie is het belangrijk dat je ervaring hebt met belangentegenstellingen. Door je goed ontwikkelde sociale vaardigheden weet je hoe te handelen. Je bezit het talent om werkzaamheden te coördineren. Je bent nieuwsgierig naar de inbreng van anderen en zoekt collega’s regelmatig op. Dit zodat iedereen betrokken blijft bij het werk en weet waar we staan. In deze rol werk je zowel zelfstandig als in teamverband. Het is belangrijk dat je een resultaatgerichte- en initiatiefrijke werkhouding hebt. 

Ervaring is mooi mee genomen, maar talent ook! Overtuig ons dat deze rol jou op het lijf geschreven is én ga aan de slag als Werkvoorbereider bij de gemeente Nieuwegein. 

Wat wij bieden

Je gaat werken voor een veelzijdige stad. We zijn trots op onze historie, terwijl we de blik stevig op de toekomst richten. De organisatie staat open voor jouw ideeën en de lijnen zijn kort, ook richting de bestuurders. Dat zie je terug in ons moderne, open Stadshuis. Daar maken we graag een plek voor jou! Verder hebben we voor je:

  • een salaris van maximaal €4.494 bruto (schaal 10), bij een 36-urige werkweek en de mogelijkheid voor een arbeidsmarkttoelage;
  • direct na je proeftijd (2 maanden) een vaste aanstelling;
  • een professionele werkomgeving waar we aandacht hebben voor jouw persoonlijke ontwikkeling;
  • een Individueel Keuzebudget (IKB) van 17,05% van je bruto salaris dat je vrij kunt besteden aan de beschikbare doelen, passend bij jouw persoonlijke wensen;
  • prima secundaire arbeidsvoorwaarden;
  • invloed op je werktijden: parttime werken is mogelijk;
  • de mogelijkheid om thuis te werken (of op één van onze andere locaties). 

Solliciteren?

We ontvangen graag je cv en (korte) motivatiebrief.

Je kunt op deze vacature reageren tot en met donderdag 3 december 2020.  

Meer weten?

Onze collega's vertellen je graag meer over de projecten van het Openbaar Domein: www.nieuwegein.nl/werkenbijod
Wil je eerst meer weten over deze functie? Stuur een WhatsApp-bericht naar Jurgen Mulderij, teamleider Team Realisatie op (06) 11 83 54 14. 

Maatregelen coronavirus

De gemeente Nieuwegein volgt de richtlijnen van het Rijk en het RIVM om verspreiding van het coronavirus (COVID-19) tegen te gaan. Binnen deze kaders maken we afspraken over de sollicitatieprocedure waar we ons allemaal goed bij voelen. Dit kan betekenen dat het sollicitatiegesprek online wordt gevoerd of in een grote zaal in het Stadshuis. Solliciteer vooral op deze vacature. We verwelkomen je graag als nieuwe collega!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

 

 
 

Solliciteren ]   [ Afdrukken ]
Regio:
Utrecht

Vacaturetype / functietype:
Vast contract, onbepaalde tijd

Werkuren:
Fulltime

Werkdagen:
Dag

Sluitingsdatum:
04-12-2020

Startdatum:
02-11-2020

Locatie:
Gemeente Nieuwegein

[ Solliciteren ]

Contactpersonen:
Jurgen Mulderij
tel.: (030) 607 1286

Company homepage:
http://www.nieuwegein.nl/