Gemeente Nieuwegein Maatschappelijke Ontwikkeling

Werken bij een volwassen stad
Nieuwegein groeide in de afgelopen jaren van groeikern uit tot een volwassen stad. Dit stelt hoge eisen aan de
gemeentelijke organisatie. Deze uitdaging gaan we graag aan. We willen dat doen met mensen die bij ons passen.
Bent u - net als wij - ambitieus, toekomstgericht en flexibel dan nodigen we u van harte uit om onze vacatures te bekijken en vooral te reageren. Waarom? Dat vertellen we u graag.

Bouwen aan de stad
De stad Nieuwegein is één van de jongste steden van Nederland, maar heeft prachtige historische accenten. Er wonen 62.000 mensen. De stad is goed bereikbaar en heeft prima voorzieningen. Terwijl de lokale lasten één van de laatste van Nederland zijn. We werken voortdurend aan d verbetering van de stad. Zo bouwen we nu aan een nieuwe Binnenstad. Met als ware blikvanger het Stadshuis: het huis van de stad. Dit Stadshuis biedt vanaf november 2011 onderdak aan de gemeentelijke orgnasatie. Samen met onder meer de bibliotheek, het UWV Werkbedrijf, het Centrum van Beeldende Kunst en andere maatschappelijke organisaties en winkels.

Aansluiting Nieuwegeinse samenleving
De burger van Nieuwegein staat voor ons centraal. Daarom besteden we veel aandacht aan onze dienstverlening. En met succes, aangezien we nu tot de Top-10 van de jaarlijkse ranking van de Overheidsmonitor horen. Steeds meer producten zijn digitaal verkrijgbaar. Net als andere steden heeft Nieuwgein te maken met ingewikkelde maatschappelijke vraagstukken. Om hier een antwoord op te vinden, zoeken we nauwe aansluiting met de Nieuwegeinse samenleving. Daarvoor is een goede samenwerking met lokale partners noodzakelijk.

Wie zoeken wij
Wij zoeken collega´s die met bezieling in het leven staan en hart hebben voor mensen. Professionele collega´s met inlevingsvermogen, gezond verstand en vol initiatieven. Kijk verder op onze website en lees de vacatures. En zit er geen vacature bij die op het eeste oog bij u past, stuur dan een open sollicitatie.

Kijk ook eens op het Geheim van Nieuwegein. U vindt er onder meer foto´s, de Nieuwegeinse historische canon en Nieuwegeiners die vertellen over hún Geheim van Nieuwegein.Adviseur Armoedepreventie & Schuldhulpverlening


36 uur per week, schaal 10, vaste formatie

Heb jij innovatieve, krachtige (beleidsmatige)ideeën over de armoedepreventie en schuldhulpverlening in Nieuwegein? Kom dan bij ons werken als adviseur Armoedepreventie & Schuldhulpverlening. Jouw takenpakket zit vol met diverse beleidsthema’s en projecten waar jij je in mag vastbijten. Ben je op zoek naar een vervolgstap in je carrière? Dan is dit vast een mooie kans. Lees vooral verder, we vertellen je graag meer.  

Wat ga je doen?

Als adviseur Armoedepreventie & Schuldhulpverlening staat je een divers takenpakket te wachten. Je gaat beleidsmatig aan de slag op verschillende aandachtsgebieden: armoedebeleid, preventie, vroegsignalering en schuldhulpverlening. Daarnaast ben je projectleider voor projecten op het gebied van armoede, schulden en werkleertrajecten van het lokaal werkteam. Ook ben je accounthouder van de collectieve zorgverzekering en diverse subsidieaanvragers op jouw gebied. Je werkt samen met de senior en andere collega’s op het gebied van armoedepreventie, schuldhulpverlening en participatie.  

In deze rol vertegenwoordig je de gemeente Nieuwegein bij Werk en Inkomen Lekstroom (WIL) en trek je regelmatig samen op met de overige Lekstroomgemeenten en met de verschillende partners en vrijwilligersinitiatieven in de stad op het gebied van preventie van schulden en armoede. Daarnaast werk je samen met het Lokaal Werkteam. Het Lokaal Werkteam bestaat uit professionals van WIL en de gemeente Nieuwegein. Zij kijken samen met Nieuwegeiners hoe zij stappen kunnen zetten richting betaald of onbetaald werk. 

Wat neem je mee?

Als adviseur Armoedepreventie & Schuldhulpverlening heb je gevoel voor de politieke context. Je bent analytisch sterk, hebt oog voor details, en kunt verschillende belangen op één lijn brengen. In deze rol breng je, vanuit eigenaarschap, projecten op gang en stuurt deze aan. Met jouw overtuigingskracht, proactieve werkhouding en innovatieve ideeën, boek je mooie resultaten. 

Je beschikt over:

-       een afgeronde opleiding op hbo of wo-niveau in een relevante richting;

-       minimaal 5 jaar ervaring op het gebied van armoedepreventie en schuldhulpverlening.

De afdeling

Vanuit Maatschappelijke Ontwikkeling wordt vormgegeven aan het strategisch maatschappelijk beleid van de gemeente Nieuwegein. Enerzijds wordt dit ingevuld vanuit de transformatieopgave die voortkomt uit de decentralisaties met betrekking tot Jeugdhulp, de Wet maatschappelijke ondersteuning en de Participatiewet, anderzijds leveren vakgebieden zoals onderwijs, gezondheid, maatschappelijk vastgoed, sport, cultuur, toerisme en recreatie hier een bijdrage aan. 

Wat krijg je van ons?

Je gaat werken voor een veelzijdige stad. We zijn trots op onze historie, terwijl we de blik stevig op de toekomst richten. De organisatie staat open voor jouw ideeën en de lijnen zijn kort, ook richting de bestuurders. Dat zie je terug in ons moderne, open Stadshuis. Daar maken we graag een plek voor jou. Verder hebben we voor je:

  • een salaris van maximaal €4.494,- bruto (schaal 10);
  • na één jaar een vast contract;
  • een Individueel Keuzebudget (IKB) van 17,05% van je bruto salaris dat je vrij kunt besteden aan de beschikbare doelen, passend bij jouw persoonlijke wensen;
  • een professionele werkomgeving waar we aandacht hebben voor jouw persoonlijke ontwikkeling;
  • de mogelijkheid om thuis te werken (of op één van onze andere locaties);
  • prima secundaire arbeidsvoorwaarden.

Meer weten?

Met vragen over de vacature en/of de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Niek Wolters (afdelingshoofd Maatschappelijke Ontwikkeling) via 0621505903. 

Solliciteren?

Ben je na het lezen van de vacature enthousiast over deze baan? Dan nodigen we je van harte uit om te solliciteren. 

De vacature blijft openstaan tot we een nieuwe collega hebben gevonden. We starten met de sollicitatiegesprekken wanneer er goede kandidaten hebben gesolliciteerd. Wacht dus niet te lang met reageren. We kijken ernaar uit om met jou kennis te maken.

Maatregelen coronavirus

De gemeente Nieuwegein volgt de richtlijnen van het Rijk en het RIVM om verspreiding van het coronavirus (COVID-19) tegen te gaan. Binnen deze kaders maken we afspraken over de sollicitatieprocedure waar we ons allemaal goed bij voelen. Dit kan betekenen dat het sollicitatiegesprek online wordt gevoerd of in een grote zaal in het Stadshuis. Solliciteer vooral op deze vacature. We verwelkomen je graag als nieuwe collega!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

 

 
 

Solliciteren ]   [ Afdrukken ]
Regio:
Utrecht

Vacaturetype / functietype:
Vast contract, onbepaalde tijd

Werkuren:
Fulltime

Werkdagen:
Dag

Sluitingsdatum:
11-01-2021

Startdatum:
06-11-2020

Locatie:
Gemeente Nieuwegein

[ Solliciteren ]

Contactpersonen:
Niek Wolters
tel.: 030-6071572

Company homepage:
http://www.nieuwegein.nl/