Gemeente Nieuwegein Ruimtelijk Domein

Werken bij een volwassen stad
Nieuwegein groeide in de afgelopen jaren van groeikern uit tot een volwassen stad. Dit stelt hoge eisen aan de
gemeentelijke organisatie. Deze uitdaging gaan we graag aan. We willen dat doen met mensen die bij ons passen.
Bent u - net als wij - ambitieus, toekomstgericht en flexibel dan nodigen we u van harte uit om onze vacatures te bekijken en vooral te reageren. Waarom? Dat vertellen we u graag.

Bouwen aan de stad
De stad Nieuwegein is één van de jongste steden van Nederland, maar heeft prachtige historische accenten. Er wonen 62.000 mensen. De stad is goed bereikbaar en heeft prima voorzieningen. Terwijl de lokale lasten één van de laatste van Nederland zijn. We werken voortdurend aan d verbetering van de stad. Zo bouwen we nu aan een nieuwe Binnenstad. Met als ware blikvanger het Stadshuis: het huis van de stad. Dit Stadshuis biedt vanaf november 2011 onderdak aan de gemeentelijke orgnasatie. Samen met onder meer de bibliotheek, het UWV Werkbedrijf, het Centrum van Beeldende Kunst en andere maatschappelijke organisaties en winkels.

Aansluiting Nieuwegeinse samenleving
De burger van Nieuwegein staat voor ons centraal. Daarom besteden we veel aandacht aan onze dienstverlening. En met succes, aangezien we nu tot de Top-10 van de jaarlijkse ranking van de Overheidsmonitor horen. Steeds meer producten zijn digitaal verkrijgbaar. Net als andere steden heeft Nieuwgein te maken met ingewikkelde maatschappelijke vraagstukken. Om hier een antwoord op te vinden, zoeken we nauwe aansluiting met de Nieuwegeinse samenleving. Daarvoor is een goede samenwerking met lokale partners noodzakelijk.

Wie zoeken wij
Wij zoeken collega´s die met bezieling in het leven staan en hart hebben voor mensen. Professionele collega´s met inlevingsvermogen, gezond verstand en vol initiatieven. Kijk verder op onze website en lees de vacatures. En zit er geen vacature bij die op het eeste oog bij u past, stuur dan een open sollicitatie.

Kijk ook eens op het Geheim van Nieuwegein. U vindt er onder meer foto´s, de Nieuwegeinse historische canon en Nieuwegeiners die vertellen over hún Geheim van Nieuwegein.Strategisch adviseur / projectmanager duurzaamheid


Vaste vacature, 32-36 uur per week, schaal 12         

Bouw mee aan onze duurzame ambities. Word onze nieuwe strategisch adviseur én projectmanager duurzaamheid. Het schakelen tussen proces (coördinatie) en inhoud (vakkennis), en dit effectief met elkaar verbinden, dát is waar jouw meerwaarde ligt. Samen werken we aan duurzame, innovatieve projecten waarmee we elkaar én de inwoners van Nieuwegein verrassen. 

Ga aan het werk als strategisch adviseur & projectmanager duurzaamheid

Als strategisch adviseur/ projectmanager duurzaamheid lever je een inspirerende, energieke en verbindende bijdrage aan onze duurzame projecten en opgaven. Je bent breed inzetbaar: als het over duurzaamheid gaat, weet jij jouw rol te pakken. 

In de rol van strategisch adviseur geef je, vanuit jouw visie, richting aan de diverse vraagstukken en opgaven. Je vertegenwoordigt de gemeente in samenwerkingsverbanden zoals de U10. Ook bouw je bestaande producten en diensten verder uit, zoals ons duurzaamheidsloket. 

In de rol van projectmanager coördineer je projecten en zorg je ervoor dat we vooruitstrevende stappen zetten. Deze ‘’dubbelrol’’ bestrijkt een breed en uitdagend werkterrein. Binnen onze gemeente werk je over de grenzen van afdeling heen, samen met diverse teams en vakgebieden. Buiten de gemeentelijke organisatie sta je in directe verbinding met onze stad, de regio en de provincie. 

Als strategisch adviseur/ projectmanager duurzaamheid schakel je, elke dag, tussen proces (coördinatie) en de inhoud (de strategische advieskant). Je bent een sparringpartner voor je collega-programmamanagers, projectmanagers, de directie en voor de wethouders.

Een aantal werkzaamheden waarmee je aan de slag gaat:

-       Het doorontwikkelen en stimuleren van de uitvoering van het duurzaamheidsprofiel en de monitoring
        daarvan;

-       Je bent de trekker, binnen de gemeente, van de Regionale Energie Strategie (RES);

-       Het coördineren van het uitvoeringsprogramma Routekaart Energieneutraal 2040;

-       Het coördineren van de warmtevisie en de diverse projecten op het gebied van duurzame warmte;

 

Bouw mee aan onze duurzame ambitie

Nieuwegein is een stad die nú leeft én denkt aan de toekomst. Een belangrijke ambitie is dat Nieuwegein een gezonde, gelukkige en groene stad is, ook voor de komende generaties. Daarom zetten we ons in voor een klimaatneutraal Nieuwegein in 2040 en een klimaatadaptieve stad in 2050. Dat betekent ondermeer dat we de uitstoot van CO2 door onze stad terugdringen en compenseren, gebruikte grondstoffen zoveel mogelijk hergebruiken en werk maken van duurzame energiebronnen. 

Het Ruimtelijk Domein

Binnen het Ruimtelijk Domein werken ruim 70 professionals enthousiast aan het mooier, duurzamer en beter maken van onze stad. De uitdagingen zijn groot en divers. Er werken gemotiveerde collega’s van jong tot oud. Je leidinggevende is het afdelingshoofd van het Ruimtelijk Domein. 

Je werkt integraal samen met collega’s van het ruimtelijk domein, openbaar domein en de afdeling support. 

Wat wij van je vragen

Als het over duurzaamheid gaat, dan weet jij de juiste mensen te betrekken, te inspireren en te verbinden om tot mooie resultaten te komen. Je bent dan ook een uitgesproken netwerker én je bent gericht op samenwerken. Je schakelt gemakkelijk tussen het acteren en adviseren op zowel strategisch, tactisch als operationeel niveau. Uitvoeringsprogramma’s en projecten stuur je effectief aan, zodat we samen, mooie, duurzame resultaten behalen. 

Je beschikt over:

-       Een afgeronde academische opleiding op het gebied van duurzaamheid;

-       Minimaal 5 jaar ervaring in een adviserende (duurzame) rol, waarbij je zowel strategisch, tactisch als
        operationeel werkzaam bent;

-       Politiek- bestuurlijke sensitiviteit;

-       Kennis van de trends en ontwikkelingen binnen het vakgebied. Je weet hoe je deze kennis/ trends kunt 
        toepassen in onze duurzame projecten en opgaven.   


Wat wij bieden

Je gaat werken voor een veelzijdige stad. We zijn trots op onze historie, terwijl we de blik stevig op de toekomst richten. De organisatie staat open voor jouw ideeën en de lijnen zijn kort, ook richting de bestuurders. Dat zie je terug in ons moderne, open Stadshuis. Daar maken we graag een plek voor jou. Verder hebben we voor je:

  • een salaris van maximaal €5.872,- bruto (schaal 12);
  • na één jaar een vast contract (bij goed en volledig functioneren);
  • een Individueel Keuzebudget (IKB) van 17,05% van je bruto salaris dat je vrij kunt besteden aan de beschikbare doelen, passend bij jouw persoonlijke wensen;
  • een professionele werkomgeving waar we aandacht hebben voor jouw persoonlijke ontwikkeling;
  • de mogelijkheid om thuis te werken (of op één van onze andere locaties);
  • prima secundaire arbeidsvoorwaarden.

Meer weten?

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Marien Willemsen, P&O adviseur, telefoon 030-6071940.

Solliciteren?

Wil je meer weten van de functie en hoe het werken is bij gemeente Nieuwegein? Dan plannen we een informeel koffiegesprek in via Teams, zodat we alvast met elkaar kunnen kennismaken. Hiervoor kan je contact opnemen met Marien Willemsen, P&O adviseur 030-6071940, ook als je telefonisch vragen hebt. 

Uiteraard kun je ook direct solliciteren op deze mooie vacature, dit kan tot en met dinsdag 15 december 2020, we zien je sollicitatie graag tegemoet.

Maatregelen coronavirus  

De gemeente Nieuwegein volgt de richtlijnen van het Rijk en het RIVM om verspreiding van het coronavirus (COVID-19) tegen te gaan. Binnen deze kaders maken we afspraken over de sollicitatieprocedure waar we ons allemaal goed bij voelen. Dit kan betekenen dat het sollicitatiegesprek online wordt gevoerd of in een grote zaal in het Stadshuis. Solliciteer vooral op deze vacature. We verwelkomen je graag als nieuwe collega!
 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. 

 

 
 

Solliciteren ]   [ Afdrukken ]
Regio:
Utrecht

Vacaturetype / functietype:
Vast contract, onbepaalde tijd

Werkuren:
Fulltime

Werkdagen:
Dag

Sluitingsdatum:
16-12-2020

Startdatum:
18-11-2020

Locatie:
Gemeente Nieuwegein

[ Solliciteren ]

Contactpersonen:
Anja Poot
tel.: 030-6071269

Company homepage:
http://www.nieuwegein.nl/