Gemeente Nieuwegein Communicatie en Juridische Zaken

Werken bij een volwassen stad
Nieuwegein groeide in de afgelopen jaren van groeikern uit tot een volwassen stad. Dit stelt hoge eisen aan de
gemeentelijke organisatie. Deze uitdaging gaan we graag aan. We willen dat doen met mensen die bij ons passen.
Bent u - net als wij - ambitieus, toekomstgericht en flexibel dan nodigen we u van harte uit om onze vacatures te bekijken en vooral te reageren. Waarom? Dat vertellen we u graag.

Bouwen aan de stad
De stad Nieuwegein is één van de jongste steden van Nederland, maar heeft prachtige historische accenten. Er wonen 62.000 mensen. De stad is goed bereikbaar en heeft prima voorzieningen. Terwijl de lokale lasten één van de laatste van Nederland zijn. We werken voortdurend aan d verbetering van de stad. Zo bouwen we nu aan een nieuwe Binnenstad. Met als ware blikvanger het Stadshuis: het huis van de stad. Dit Stadshuis biedt vanaf november 2011 onderdak aan de gemeentelijke orgnasatie. Samen met onder meer de bibliotheek, het UWV Werkbedrijf, het Centrum van Beeldende Kunst en andere maatschappelijke organisaties en winkels.

Aansluiting Nieuwegeinse samenleving
De burger van Nieuwegein staat voor ons centraal. Daarom besteden we veel aandacht aan onze dienstverlening. En met succes, aangezien we nu tot de Top-10 van de jaarlijkse ranking van de Overheidsmonitor horen. Steeds meer producten zijn digitaal verkrijgbaar. Net als andere steden heeft Nieuwgein te maken met ingewikkelde maatschappelijke vraagstukken. Om hier een antwoord op te vinden, zoeken we nauwe aansluiting met de Nieuwegeinse samenleving. Daarvoor is een goede samenwerking met lokale partners noodzakelijk.

Wie zoeken wij
Wij zoeken collega´s die met bezieling in het leven staan en hart hebben voor mensen. Professionele collega´s met inlevingsvermogen, gezond verstand en vol initiatieven. Kijk verder op onze website en lees de vacatures. En zit er geen vacature bij die op het eeste oog bij u past, stuur dan een open sollicitatie.

Kijk ook eens op het Geheim van Nieuwegein. U vindt er onder meer foto´s, de Nieuwegeinse historische canon en Nieuwegeiners die vertellen over hún Geheim van Nieuwegein.Communicatieadviseur City medior


Drie jaar, 36 uur, schaal 10

Team Communicatie van de gemeente Nieuwegein is op zoek naar een enthousiaste Communicatieadviseur. Een adviseur met hart voor de Nieuwegeinse samenleving. Met jouw goede gevoel voor politieke verhoudingen weet je de Nieuwegeiners te bereiken. Ben jij wie we zoeken? Lees snel verder, we vertellen je graag meer!  

Wat ga je doen?

De komende jaren wordt City Nieuwegein, de binnenstad, verder vernieuwd om het levendiger, aantrekkelijker en duurzamer te maken. Er komen een modern knooppunt voor tram en bus, nieuwe woningen en goede loop- en fietsroutes. In dit project werk je nauw samen met een senior en junior communicatieadviseur.  Je stelt communicatieplannen op voor deelprojecten en voert die uit op tactisch/uitvoeren niveau. Je denkt mee over het uitwerken/uitvoeren van de strategische lijn en werkt mee aan het opzetten van campagnes en co-creatie en participatiebijeenkomsten. Je gebruikt daarbij passende middelen, zoals de website en social media. 

Je adviseert de gebiedsmanager, projectleiders en andere collega’s, en voert communicatiewerkzaamheden voor hen uit. 

Tot je taken behoort ook perswoordvoering over City. Ook werk je regelmatig in het toekomstige informatiecentrum City. 

Voor deze functie is het belangrijk dat je bereid bent om af en toe buiten de gebruikelijke werktijden te werken. Verder zoekt de gemeente Nieuwegein een collega die in ieder geval de volgende competenties bezit:

- Creatief

- Vernieuwend

- Visueel sterk

- Proactief

- ‘Hands on’

- Stressbestendig

Wat neem je mee?

 •  Minimaal hbo werk- en denkniveau (afstudeerrichting communicatie)
 •  Uitstekende schriftelijke en mondelinge communicatieve vaardigheden
 •  Bekend met actuele ontwikkelingen in het werkveld
 •  Affiniteit met omgevingscommunicatie
 •  Expertise op het gebied van online communicatie
 •  Expertise met (online) participatie, bij voorkeur bij de thema’s gebiedsontwikkeling en duurzaamheid
 •  Gevoel voor politieke verhoudingen en bestuurlijke sensitiviteit
 •  Je kunt goed plannen en organiseren
 •  Ruime ervaring in het uitvoeren van communicatietrajecten, inclusief persbenadering. 

Jouw team: Communicatie

Team Communicatie van de gemeente Nieuwegein bestaat uit ca. 18 medewerkers. Het team draagt zorg voor de kwaliteit van de communicatie van de gemeente Nieuwegein. We sturen op een goede relatie tussen gemeente en stakeholders.  Dit doen we door regie te voeren op de advisering, ondersteuning en monitoring van de communicatie vanuit de organisatie met de verschillende stakeholders. Ons doel is het realiseren van een goede relatie tussen de stad en onze organisatie. Dit is essentieel voor het realiseren van gemeentelijk beleid dat aansluit bij de behoeften van inwoners, ondernemers en organisaties. 

We werken in diverse projectteams op inhoudelijke thema’s (bijv. duurzaamheid, woningbouw, sociaal domein). Het team Communicatie heeft hart voor Nieuwegeiners. Wij willen dat inwoners zich verbonden voelen met de stad en begrijpen wat er speelt. Het team is ook betrokken bij elkaar, er wordt hard gewerkt en veel gelachen. In ons team vind je vrouwen én mannen, tussen de 28 en 62 jaar. Zie jij jezelf al werken in dit gezellige en diverse team? 

Wat krijg je van ons?

Je gaat werken voor een veelzijdige stad. We zijn trots op onze historie, terwijl we de blik stevig op de toekomst richten. De organisatie staat open voor jouw ideeën en de lijnen zijn kort, ook richting de bestuurders. Dat zie je terug in ons moderne, open Stadshuis. Daar maken we graag een plek voor jou. Verder hebben we voor je:

 • een salaris van maximaal € 4.494,- (salarisschaal 10);
 • een arbeidsovereenkomst voor de duur van een jaar, met de mogelijkheid tot verlenging naar maximaal 3 jaar. We bekijken nog of de functie structureel kan worden;
 • een Individueel Keuzebudget (IKB) van 17,05% van je bruto salaris dat je vrij kunt besteden aan de beschikbare doelen, passend bij jouw persoonlijke wensen;
 • een professionele werkomgeving waar we aandacht hebben voor jouw persoonlijke ontwikkeling;
 • de mogelijkheid om thuis te werken (of op één van onze andere locaties);
 • prima secundaire arbeidsvoorwaarden.

Overige informatie

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Coen Helderman, Teamleider Communicatie op telefoonnummer 06- 21 22 35 24. 

Solliciteren? Laat ons zien wie je bent én wat je kunt!

Heb je zin om als medior communicatieadviseur bij de gemeente Nieuwegein aan de slag te gaan? Stuur ons dan jouw motivatiebrief en cv. 

Je kunt tot en met zondag 31 januari 2021 reageren op deze vacature.

 

 
 

Solliciteren ]   [ Afdrukken ]
Regio:
Utrecht

Vacaturetype / functietype:
Bepaalde tijd

Werkuren:
Fulltime

Werkdagen:
Dag

Sluitingsdatum:
01-02-2021

Startdatum:
11-01-2021

Locatie:
Gemeente Nieuwegein

[ Solliciteren ]

Contactpersonen:
Coen Helderman
mobiel: 06-21223524

Company homepage:
http://www.nieuwegein.nl/