Gemeente Nieuwegein Openbaar Domein

Beleidsadviseur Afval en Grondstoffen

Vaste formatie, 32-36 uur, schaal 10

Kom werken binnen het Openbaar Domein als Beleidsadviseur Afval en Grondstoffen. Je gaat, samen met je collega’s en externe partners, aan de slag met innovatief beleid dat goed geïmplementeerd en geëvalueerd wordt. Samen werken we aan een duurzame en circulaire stad zonder afval.

Ben je een integrale denker met lef en overtuigingskracht? Lees dan vooral verder, we vertellen je graag meer over deze mooie beleidsrol.

Wat ga je doen? 

Als Beleidsadviseur ontwikkel je, met een klantgerichte focus, integraal beleid voor de taakgebieden afval en grondstoffen. Nieuwegein heeft de uitvoerende taken omtrent Afval en Grondstoffen ondergebracht bij de RMN. RMN voert deze taken uit voor zes gemeenten: Nieuwegein, IJsselstein, Zeist, Soest, Baarn en Bunnik. Om passend beleid te ontwikkelen haal je actief informatie op bij bewoners, de overige deelnemende gemeenten van de RMN en andere overheden.

Nieuwegein, schone stad 

Nieuwegein is een stad die volop in ontwikkeling is. De bewoners hechten ook heel veel waarde aan een schone stad. We werken aan een duurzame en circulaire stad zonder afval. Met dit in het achterhoofd schrijf je beleid en ben je de belangrijke schakel tussen het strategisch, tactisch en uitvoerend afval- en grondstoffenbeleid. Samen met collega’s van diverse vakdisciplines en bewoners schrijf je niet alleen het beleid, je draagt ook zorg voor de implementatie, zonder al het werk alleen te doen. Ook zorg je voor de evaluatie van het beleid.

Je denkt ook mee bij beleidstrajecten en opgaven van andere afdelingen en programma’s, zoals: de omgevingsvisie en duurzaamheid. Je adviseert bij ontwikkelingen en initiatieven in de stad, waarbij je samenwerkt met verschillende afdelingen binnen de organisatie en stakeholders buiten de organisatie.

Jouw team: met welke collega’s ga je samenwerken? 

Een belangrijke taak van de gemeente Nieuwegein is om de openbare ruimte aantrekkelijk en bruikbaar te houden, nu en in de toekomst. Als beleidsadviseur werk je dwars door de hele organisatie heen. Bij het opstellen van beleid werk je ook samen met collega’s van communicatie. Je werkt ook regelmatig samen met de juridische afdeling. Bijvoorbeeld, als je aan de slag gaat met de nieuwe afvalstoffen verordening.

Wat we van je vragen:

Ben je toe aan een volgende stap in je carrière als beleidsadviseur? Dan biedt deze rol jou mooie kansen. Jouw eerder opgedane ervaring met het opstellen en implementeren van beleid komt daarbij van pas. Je weet hoe je als sparringpartner goed voor de dag komt bij je teamleider/afdelingshoofd, je (directe) collega’s en de directie. Daarbij weet je dat je regelmatig met tegengestelde belangen te maken krijgt. Met jouw kennis, ervaring en verbindende vermogen weet je overeenstemming te bereiken tussen de verschillende partijen.

In jouw beleidsadviezen heb je oog voor:

  • Bestaande wet- en regelgeving;
  • Landelijke ontwikkelingen en kansen voor innovaties;
  • Vernieuwing van beleid en het bedenken van alternatieven;
  • De bedoeling van het beleid (zoals beschreven door auteur Wouter Hart): je hebt het vermogen om af te wijken van de bestaande paden en open te staan voor creatieve oplossingen op maat. Je stelt de leefwereld centraal boven de systeemwereld;
  • De ontwikkelingen rondom de participatiesamenleving;
  • Resultaat. Met jouw beleidsadvies behalen we onze doelen.

Om deze rol goed te kunnen vervullen, beschik je over:

  • Minimaal een afgeronde relevante hbo-opleiding of hbo werk en denkniveau;
  • Aantoonbare kennis over afval en grondstoffen;
  • Minimaal 3 jaar ervaring met het opstellen en het coördineren van beleid;
  • Een heldere communicatiestijl. Jouw schriftelijke en mondelinge communicatiestijl stem je af op je doelgroep en de diverse belanghebbenden.

Je vindt het leuk om met diverse afdelingen en collega’s samen te werken om (beleids)doelstellingen te behalen. Daarbij luister en toon je begrip voor diverse politieke standpunten. Jij weet hoe je daar, middels beleid en implementatie, vorm en inhoud aan kunt geven.

Je onderhoudt een warm (vak)netwerk en bent op de hoogte van actuele trends en ontwikkelingen in het vakgebied.

Wat krijg je van ons?

Een warm welkom in een team met enthousiaste collega’s. Ons team kent een grote diversiteit aan expertises waar je mee gaat samenwerken aan onze opgaven.

Je gaat werken voor een veelzijdige stad. We zijn trots op onze historie, terwijl we de blik stevig op de toekomst richten. De organisatie staat open voor jouw ideeën en de lijnen zijn kort, ook richting de bestuurders. Dat zie je terug in ons moderne, open Stadshuis. Daar maken we graag plaats voor jou. Verder hebben we voor je:

  • een salaris van maximaal € 5.247,- (schaal 10) bruto/maand bij een 36-urige werkweek, afhankelijk van opleiding en ervaring;
  • na één jaar, en bij goed functioneren, een vast contract;
  • een Individueel Keuzebudget (IKB) van 17,05% van je bruto salaris dat je vrij kunt besteden aan de beschikbare doelen, passend bij jouw persoonlijke wensen;
  • een laptop en telefoon van de zaak;
  • een professionele werkomgeving waar we aandacht hebben voor jouw persoonlijke ontwikkeling;
  • een warm welkom tijdens het introductieprogramma;
  • de mogelijkheid om hybride te werken: vanuit huis, in ons Stadshuis of op één van onze andere locaties;
  • aandacht voor werk/privé balans: Je kunt zelf je werktijden flexibel indelen.

We hebben een levendig ambtenarennetwerk, De NieuweGeineratie. Er worden regelmatig interessante activiteiten en gezellige borrels georganiseerd. Fijn om je netwerk uit te breiden én nieuwe inzichten op te doen.

Solliciteren? 

We nodigen je van harte uit om te solliciteren.

Deze vacature staat open tot en met 27 februari 2024.

Meer weten? 

Voor meer informatie over deze vacature kun je contact opnemen met Roelie Pol, Afdelingshoofd Openbaar Domein, op telefoonnummer 06-22946841 of per mail r.pol@nieuwegein.nl.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

 

 

Regio:

  • Utrecht

Werkuren:

Fulltime
Parttime

Vacaturetype:

Tijdelijk met uitzicht op vast

Salaris:

Schaal 10: €3.558-€5.247

Aantal uur:

32-36 uur

Sluitingsdatum:

08-01-2024

Locatie:

Nieuwegein

Contactpersonen:

Roelie Pol

tel.: 06 22 94 68 41

Company homepage:

http://www.nieuwegein.nl

Kantooradres:

Stadsplein 1 3431 LZ Nieuwegein

Locatie: