Gemeente Nieuwegein Toezicht, Veiligheid en Leefbaarheid

Procesondersteuner bouwtoezicht

Vaste functie, 36 uur per week, schaal 7

Als Procesondersteuner ken jij het belang van een goede administratie waar jouw collega’s écht iets aan hebben. Dankzij jouw inzet hebben onze Toezichthouders Bouw de handen vrij om het werk buiten goed op te kunnen pakken. Benieuwd naar wat jou te doen staat? Lees dan vooral verder, we vertellen je graag meer.

Wat ga je doen?

Onze Toezichthouders Bouw, van het team bouwtoezicht, zijn buiten hard nodig, daarom pak jij administratief en controlerend werk op. Je bent (dagelijks) bezig met de volgende werkzaamheden:
- Jij zorgt samen met een collega voor het dagelijks beheer van de mailbox bouwtoezicht.
- We werken met verschillende systemen en applicaties. Jij bent de schakel tussen de applicatiebeheerder, het team vergunningen en het team bouwtoezicht. Jij controleert het Digitale Stelsel Omgevingswet (DSO). Het DSO is een lokaal systeem dat ons ondersteunt in de uitvoering van de Omgevingswet. Ook verwerk je controles in RX Mission. Deze applicatie ondersteunt gemeenten, provincies, veiligheidsregio’s en omgevingsdiensten bij het zaakgericht samenwerken in het omgevingsdomein.

Het team bouwtoezicht is verantwoordelijk voor een goede uitvoering van de Bereikbaarheid, Leefbaarheid, Veiligheid en Communicatie plannen (BLVC-plannen). Aan de hand van de BLVC-plannen zorgen we er samen voor dat er tijdens het binnenstedelijk bouwen zo min mogelijk overlast is voor de omgeving. In Nieuwegein wordt er veel binnenstedelijk gebouwd, en daarom is dit erg belangrijk. Meer informatie over de BLVC-methode is te vinden op: https://blvc.nl/.

Ten behoeve van de BLVC-plannen zorg jij er samen met je collega’s voor dat gegevens en adviezen nauwkeurig verzameld en verwerkt worden om tot een definitief BLVC-plan te komen. Je werkt daarvoor nauw samen met de bouwtoezichthouders en met onze adviseurs van de afdeling Openbaar Domein en Ruimtelijk Domein.

Wat krijg je van ons?

Deze functie is ingeschaald in zaal 7. Je krijgt een salaris van minimaal € 2.666,- en maximaal € 3.784,- bruto per maand (schaal 7, bedrag is gebaseerd op een 36-urige werkweek).

De afdeling Toezicht, Veiligheid en Leefbaarheid  (TVL)

De afdeling TVL draagt binnen de gemeente bij aan het in stand houden en vergroten van de leefbaarheid en veiligheid van de stad voor bewoners, ondernemers en gebruikers. Door toezicht en aanwezigheid in de wijken dragen we bij aan het welbevinden van een ieder. De afdeling kent een breed scala aan producten en een grote diversiteit in doelgroepen en werkprocessen. Hier vindt alle bestuursrechtelijk en strafrechtelijk toezicht en handhaving plaats voor uiteenlopende beleidsvelden. De afdeling bestaat uit 5 teams: Omgevingstoezicht, Stadstoezicht, Strategie en ondersteuning, Wijkcoördinatoren en Openbare Orde en Veiligheid. Er werken ongeveer negentig mensen. Als procesondersteuner maak je deel uit van het team Omgevingstoezicht.
Het team Omgevingstoezicht bestaat uit vier toezichthouders milieu en vijf toezichthouders bouw in vaste dienst, waarvan één senior. Het team toezichthouders bouw kent ook een flexibele schil ter grootte van zo’n 5,3 fte.

Wat neem je mee?

We zoeken een collega die al enige affiniteit heeft met processen rondom vergunningen en toezicht in de bouw. Hierdoor ken je de werkprocessen en kent de taken van onze ketenpartners. In deze functie ben je gericht op samenwerking. Je vormt immers een belangrijke schakel in het contact met applicatiebeheerders en verschillende afdelingen. Ook weet je jouw werk zelfstandig te organiseren en uit te voeren. Je hebt een klantgerichte werkhouding, werkt gestructureerd, accuraat en bent initiatiefrijk. Jij denkt in oplossingen en bent gericht op hoe we het samen nog beter kunnen doen.
Om deze functie goed uit te kunnen voeren heb je
- Aantoonbare werkervaring van minimaal 5 jaar als administratief ondersteuner;
- Aantoonbare kennis van de processen rondom vergunningen en toezicht in de bouw. Ook heb je al enige kennis van Nieuwegein;
- Kennis van het programma RX Mission.

Meer weten?

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Marleen Manders, Teamleider Stadstoezicht TVL, op telefoonnummer 06-51970425, of via de mail: m.manders@nieuwegein.nl.

Direct solliciteren? 

We ontvangen graag je cv en motivatie. Vertel ons waarom jij dé geschikte kandidaat bent voor deze baan!

Je kunt tot en met 12 mei 2024 reageren op deze vacature.

Regio:

  • Utrecht

Sluitingsdatum:

12-05-2024

Contactpersonen:

Marleen Manders

tel.: 06 51 97 04 25

Bedrijfspagina:

http://www.nieuwegein.nl

Kantooradres:

Stadsplein 1 3431 LZ Nieuwegein

Locatie: